1. موسیقی می‌تواند عملکرد شناختی ذهن را بهبود دهد
 گوش کردن به موسیقی در پس زمینه حین کار کردن، می‌تواند عملکرد مهارت‌های شناختی در افراد بزرگسال را تقویت کند. پخش کردن موسیقی‌هایی با ریتم سریع‌تر و موسیقی‌های با ریتم آرام‌تر، هر دو برای حافظه مفیدند و علاوه بر آن موسیقی با ریتم سریع در پس زمینه باعث پیشرفت در سرعت نتیجه‌گیری هم می‌شود. اگر می‌خواهید عملکرد ذهنی شما بهتر شود، دفعه بعدی که روی یک پروژه کار می‌کردید، یک موسیقی در پس‌زمینه پخش کنید. دقت کنید که موسیقی بی‌کلام بهتر از موسیقی‌هایی است که در آن‌ها ترانه‌های پیچیده وجود دارد، چون کلام و ترانه ممکن است حواس شما را پرت کند.


2. موسیقی می‌تواند باعث کاهش استرس شود
مدت زیادی است که موسیقی را برای کاهش استرس پیشنهاد می‌کنند. موسیقی‌هایی هستند که برای آرام کردن ذهن بر پایه مدیتیشن تولید می‌شوند و خوشبختانه علم از این موضوع حمایت می‌کند. گوش کردن به موسیقی می‌تواند در کنترل استرس موثر باشد.


3. موسیقی ممکن است حافظه شما را تقویت کند
خیلی از دانش‌آموزان هنگام درس خواندن به موسیقی گوش می‌دهند. اما آیا این کار واقعا صحیح است؟ برخی احساس می‌کنند گوش کردن به موسیقی مورد علاقه باعث بهبود حافظه آن‌ها می‌شود، در حالی که افراد دیگر از موسیقی تنها به عنوان یک مزاحم لذت‌بخش استقبال می‌کنند.

تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی هنگام درس خواندن می‌تواند مفید باشد، اما تاثیر آن به فاکتور‌های زیادی از جمله نوع موسیقی، لذتی که شنونده از موسیقی می‌برد و حتی سواد موسیقایی شنونده بستگی دارد.

4. موسیقی می‌تواند کمک کند بهتر بخوابید
بی‌خوابی مشکلی جدی است که بسیاری از مردم را در گروه‌های سنی مختلف درگیر می‌کند. در حالی که رویکرد‌های زیادی برای درمان این مشکل وجود دارد، تحقیقات نشان داده، گوش کردن به موسیقی آرامش‌بخش کلاسیک می‌تواند درمان مفید، موثر و قابل اجرایی باشد. 



5. موسیقی می‌تواند انگیزه را بالا ببرد
 موسیقی ورزش کردن را راحت‌تر می‌کند این‌گونه توصیف می‌کنند که گوش کردن به موسیقی با ریتم تند هنگام ورزش، باعث افزایش انگیزه در افراد می‌شود تا آن‌ها سخت‌تر تلاش کنند. یک آزمایش برای بررسی این مورد از فواید موسیقی انجام شده است و در آن سرعت تمپوی موسیقی که افراد حین دوچرخه سواری گوش می‌کردند را کم و زیاد کردند. از این تحقیق نتبجه گرفتند که بیشتر کردن سرعت موسیقی باعث افزایش عملکرد در میزان مسافتی که دوچرخه‌سوار طی می‌کند، سرعتی که پدال می‌زند و قدرتی که اعمال می‌کند می‌شود. برعکس، پایین آوردن سرعت تمپوی موسیقی باعث کاهش عملکرد در تمام این فاکتور‌ها شد.




6. موسیقی می‌تواند روحیه را بهتر کند
 موسیقی نقش پررنگی در روحیه هر فرد دارد. در یک تحقیق در مورد دلیل گوش دادن افراد به موسیقی، شرکت کنندگان توانایی موسیقی برای کمک به کسب روحیه بهتر و خودآگاهی بیشتر را تایید کردند.

تحقیقی دیگر نشان داد تلاش آگاهانه برای بالا بردن روحیه با گوش کردن به موسیقی روحیه‌بخش و شاد می‌تواند در دو هفته تاثیر خود را نشان دهد.


7. موسیقی ممکن است علائم افسردگی را از بین ببرد
 موسیقی درمانی می‌تواند روشی ایمن و موثر برای بهبود بسیاری از اختلالات، شامل افسردگی باشد. طبق نتایج این تحقیقات موسیقی درمانی علاوه بر کاهش افسردگی و اضطراب در بیمارانی که از شرایطی مانند سکته مغزی یا زوال عقل، رنج می‌برند، هیچ عوارض جانبی نشان نداده است. این یعنی موسیقی درمانی یک روش بسیار ایمن و کم خطر است.

  در حالی که گوش کردن به موسیقی می‌تواند در روحیه بسیار موثر باشد، نوع موسیقی بسیار مهم است.  موسیقی کلاسیک و موسیقی مخصوص مدیتیشن، بهترین نتیجه را در بهبود روحیه افراد دارند؛ درحالی که موسیقی ناموثر یا حتی مضرند.

 

زهرا موسوی