چاله های نوازندگی:


دنیای موسیقی و نوازندگی برای اغلب افرادی که شروع به یادگیری ساز می کنند، دنیایی جدید و جذاب ولی ناشناخته و پر رمز و راز می باشد که میتوان با دانستن باید و نباید هایی، مصمم تر در این مسیر گام برداشت.
 مواردی وجود دارند که ممکن است در اوایل مسیر یا حتی خیلی بعد تر ظاهر شوند و آسیب های جبران ناپذیری را ایجاد کنند که با دانستن آن ها می توانیم کنترل اوضاع را به دست بگیریم.

۱_ تمرین امروز رو به فردا سپردن.
زمان تمرین که بین ۷ روز تقسیم شود به شدت تاثیرش بیشتر از این هست که همان زمان تمرین طی ۲ یا ۳ روز تقسیم شه. پس باید سعی کنید تمرین هر روز خود را توی همان روز انجام دهید و قطعا نتیجش رو چند ماه بعد می توانید ببینید. وگرنه اگه همه ی تمرین فشرده شود طی یک روز، نتیجه ای جز درد بدن و انگشت و خستگی ذهنی برای شما ندارد. در نتیجه مدرس هم بدون اینکه چیزی به شاگرد خود تذکری دهد کاملا متوجه میشود که تمرین به درستی انجام نشد.

۲_عدم رعایت بهداشت نوازندگی.
هر سازی که انتخاب شما باشد، مدرس شما  شیوه نشستن، شیوه  گرفتن ساز و باید ها و نباید های خاصی رو آموزش میدهد . بعضی اوقات دیده میشه که هنرجو فقط سر کلاس این موارد رو رعایت میکنه و در تمرینات شخصی به شیوه دلخواه خود ادامه میدهد. بهداشت نوازندگی یعنی چگونه ساز بزنیم که آسیبی به بدن و جسم وارد نشود. که بعد تر همان هنرجو ها ممکن است دچار درد مفاصل دست، ستون فقرات، گردن و.... شوند که تمامی این موارد به دلیلی رعایت نکردن همان باید ها و نباید ها در طولانی مدت ایجاد می شوند.

۳_ با دست و بدن سرد ساز زدن.
این نکته که تکمیل کننده ی مورد قبل نیز می باشد، ممکن است به شدت خطرناک باشد. همان طور که انجام حرکات ورزشی نیازمند نرمش و گرم کردن عضلات هستند، در ساز زدن هم کمی نرمش به احساس بهتر نوازندگی کمک فراوانی می کند. به همین دلیل بهتر است هنرجو خصوصا در فصل های سرد، ۱۰ دقیقه قبل از شروع کلاس در آموزشگاه حضور داشته باشد تا با دمای بدن متعادل تری وارد کلاس شود.

۴_دنبال تایید اطرافیان بودن.
ببینید عزیزان توی جامعه ی ما به دلیل نبودن آموزش موسیقی همگانی، متاسفانه اغلب افراد جامعه اطلاعات موسیقی درستی ندارند حتی در حد شناخت صدای ساز ها یا حتی بلد بودن اسم نت های موسیقی. پس اینکه از مدری خود بخوایم قطعاتی رو باهامون کار کنه که بتونیم افراد غیر موسیقیایی رو تحت تاثیر قرار بدیم، چندان کار درستی به نظر نمیرسه. و معمولا باعث میشه از مسیری که مدرس برامون در نظر گرفته که بتونه به سمت اهداف بزرگی هدایتمون کنه دور بشیم. متاسفانه این مورد توی چند سال اخیر که دنیای مجازی خیلی همه گیر تر شده، باعث شده خیلی از هنرجو ها به جای تمرین قطعات سازنده، رو بیارن به قطعاتی که فقط افراد غیر موسیقیایی میپسندن. پس خیلی مراقب این دام باشین که میتونه جلوی پیشرفتتون رو بگیره.

۵_ با حال بد ساز زدن.
یکی از رمز و راز های موسیقی اینه که حافظه ی خاطرات دارد. یعنی اگه شما توی مسیری خاص یه آهنگ رو گوش کنید، هرموقع دیگه ای که اون آهنگ رو گوش میکنید یاد اون مسیر براتون زنده میشه. تمام آدما لحظه هایی هست که شاید به هر دلیلی حالشون خیلی بد باشه، لطفا در آن لحظه ها تمرین نکنید. سعی کنید چن ساعتی بگذره تا حالتون بهتر بشه، بعد با حس خوب برین سراغ سازتون. حتی سعی کنین محل تمرینتون هم آن جایی باشه که حس خوبی بهش دارین. قطعا سازتونم یه روزی چند برابرِ این حس های خوب رو بهتون بر می گردونه.